Wie ben ik?

Mijn unieke ik 

Mijn naam is Jolanda Schuur. Ik woon, samen met mijn vriend en zoontje, met veel plezier in Alphen aan den Rijn. 

Mijn unieke reis op werkgebied begon na het zien van de documentaire ‘Kinderen van de Hondsberg’. Ik raakte hierdoor geïnspireerd om te werken in de jeugdhulpverlening. Het trok mij aan om kinderen, ouders en hun netwerk te begeleiden, zodat er een omgeving ontstaat waarin een kind zich kan ontwikkelen en iedereen in zijn kracht word gezet. Daarom koos ik voor de opleiding HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening. In 2002 ben ik afgestudeerd en sindsdien heb ik met veel plezier gewerkt binnen verschillende hulpvormen.  

In juni 2014 ging ik werken op een werkplek die niet aansloot bij mijn passie, kwaliteiten, drijfveren en visie op het werk. Ik was voor langere tijd in gevecht met mijzelf. Dit was een lastige, leerzame en uitdagende periode. Een periode waarin ik door werkvloercoaching, supervisie en loopbaancoaching veel over mijzelf heb geleerd, zowel op werk- als privégebied. 

Mijzelf passend maken voor de baan

Tijdens de supervisie benoemde mijn supervisor dat ik bezig was mijzelf passend te maken aan de baan, in plaats van te kijken naar: Is de baan passend bij wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil? Deze uitspraak is mij bijgebleven tijdens de zoektocht naar een voor mij passende baan. Het heeft er toe geleid dat ik mij inschreef voor de opleiding tot  life- en loopbaancoach bij de Balansgroep. 

Waarom coaching terwijl ik de keuze had uit zoveel andere banen? Wat terug bleef keren was dat mijn hart ligt bij het werken met mensen en hen te helpen met hun ontwikkeling. 

Ik heb ervaren dat ik mijn energie haal uit het werken met mensen die zelf voor een traject gekozen hebben, gemotiveerd zijn om aan zichzelf te werken en/of open staan voor feedback en naar zichzelf kijken. Voor mij is dit de basis waarop iemand zich echt kan ontwikkelen en kan profiteren van de coaching.

Iets wat ik zeer belangrijk vind is dat je aansluiting vindt bij het unieke van de coachee. 

Na het afronden van de opleiding wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt. Coachen is wat ik wil. 

B2B fotografie

Wat zeggen anderen over mij als coach……

“Jolanda heeft mij het gevoel gegeven dat ik mag zijn wie ik ben. Zij gaf een duidelijk beeld van hoe ik over kwam en toetste dit bij mij. Zij gaf mij inzicht in mijn eigen leven en patronen, waardoor ik mijzelf beter heb leren kennen.“

“Ik ben ontzettend blij dat ik met Jolanda het traject heb kunnen doen. Zij heeft mij inzichten gegeven die ik in mijn eentje niet had kunnen krijgen. Ik wist wel dat ik dingen anders wilde, maar ik had geen idee waar in mijn 1.000 doelen ik moest beginnen met werken om ook resultaat te krijgen. Dankzij haar heb ik inzicht gekregen, waardoor ik een beperkt aantal doelen overhield en wel echt aan het werk kon.”

“Ik heb me veilig gevoeld bij Jolanda om haar mee te nemen in mijn gedachtegang en in de wisseling van gevoelens. Ik durf mijzelf open te stellen, iets wat ik normaal gesproken altijd heel lastig vind.”

Contactgegevens

je unieke ik
Life- & loopbaancoaching

Telefoon: 06-33425127
Website: www.je-unieke-ik.nl
Emailadres: info@je-unieke-ik.nl

KvK nummer: 71312536
BTW nummer: NL186965928B01
IBAN: NL81RABO0328942960

B2B fotografie

“Ik kreeg eerst meer inzicht in mijzelf, in mijn denk- en handelingspatronen, daarna had ik zoveel zin om verder aan de slag te gaan. Jolanda heeft daarna technieken uitgezocht die mij nog meer inzicht gaven en zelf lieten nadenken, over wat ik zou willen aanpassen en hoe ik dat zou kunnen doen. De meeste zijn direct praktisch toepasbaar, waardoor ik verandering bemerkte bij mezelf en zin bleef houden om te blijven werken aan mijn coachvraag.”

“Jolanda is open, toegankelijk en inlevend waardoor ik mij op mijn gemak voel.”

Ik hecht als coach veel waarde aan privacy. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om dat wat anderen over mij gezegd hebben als coach anoniem op mijn site te zetten.

NIEUWSGIERIG NAAR
HET AANBOD?