Voor werkgevers

Voor een bedrijf is het belangrijk de juiste werknemer op een passende werkplek en in de goede functie te hebben. Hierbij gaat het om méér dan het hebben van diploma`s en ervaring. Een functie en werkplek moet ook passend zijn bij de drijfveren van een werknemer, bij zijn kwaliteiten en valkuilen, zijn ambities, de cultuur waarin iemand wilt werken en zijn visie op het werk. Kortom: het moet passen bij ‘het unieke ik’ van de werknemer. Wanneer hierop aangesloten wordt, verhoogt dit de zingeving, het werkplezier, de kwaliteit van het werk, de loyaliteit naar het bedrijf toe en voorkomt het uitval. Als werkgever heb je een belangrijke taak oog te hebben voor de werknemer en daar waar nodig een werknemer te ondersteunen.

Soms komt het voor dat een werknemer niet optimaal kan functioneren in zijn huidige functie. Veel factoren hebben hier invloed op. Denk aan: onzekerheid, het missen van uitdaging, conflicten op de werkvloer, andere ideeën over de inhoud van het werk of het missen van plezier in het werk. Mogelijk heb je hierbij ook al een werknemer in gedachten. Ik kan deze werknemer, en hierdoor ook jouw bedrijf, helpen om te ontdekken wat hij nodig heeft om optimaal te functioneren. 

.

Heb je interesse in loopbaancoaching voor een werknemer? Neem dan contact met me op via de mail of telefonisch, zodat ik mee kan denken in wat ‘je unieke ik’ voor hem kan betekenen.