Aanbod Life-coaching

Traject ‘Kom in je kracht’

Ieder mens heeft zijn eigen krachten en zijn valkuilen. Door deze te (durven) zien en te omarmen, sta je in je kracht. Soms kan er iets zijn waardoor je niet in je kracht staat.

Komt één van de volgende voorbeelden je bekend voor? Dan is het traject ‘Kom in je kracht’ iets voor jou.

  • Jij bent open en eerlijk als het gaat om het geven van je mening en feedback. Wanneer je dit doet, merk je dat anderen zich aangevallen voelen door de manier waarop je dit doet. 
  • Een vriend(in) van jou legt makkelijk contact met anderen, ook als zij/hij iemand niet kent. Jij wilt dit ook kunnen en vindt het vervelend als het je niet gelukt is. 
  • Jij hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Hierdoor ben jij degene die vaak dingen regelt. Mensen gaan er daarbij ook vanuit dat jij het gaat regelen. 
  • Jij gaat zorgvuldig om met het geven van negatieve feedback. Jij vindt het belangrijk om dit tactvol te doen, zodat je de ander niet kwetst. Je doet dit te tactvol waardoor je feedback niet duidelijk over komt.
  • Als iemand vraagt wat je kwaliteiten zijn weet je ze niet te benoemen. Jij vindt dat een bepaalde eigenschap niet een kwaliteit is, omdat anderen dit ook bezitten.
  • Je hebt belemmerende gedachtes over jezelf, een situatie of over hoe anderen over jou denken. Dit staat je in de weg om in jouw kracht te staan.

Ik kan je helpen bij al deze voorbeelden, bijvoorbeeld door;

  • De kracht achter je valkuil te leren herkennen;
  • Jouw krachten te leren herkennen;
  • Jouw onzekerheid constructief in te leren zetten en/of
  • De belemmerende gedachtes te vervangen door helpende gedachtes. 

Door je bewust te zijn van jouw krachten, en valkuilen te accepteren krijg je meer zelfvertrouwen en voel je je sterker.

Traject Bewandel je eigen pad

Ben jij iemand die de ander op nummer 1 zet in plaats van jezelf? Kies jij automatisch voor dat wat de ander wil? Ben je je niet bewust van jouw behoeftes? Durf je jouw behoeftes niet uit te spreken?  Laat je dat wat moet leidend zijn in plaats van dat wat je wil? Het zijn allemaal factoren die het bewandelen van je eigen pad lastiger maken. 

In jouw leven zijn er vele momenten waarop jij een pad kunt kiezen om in te slaan. Bij grote gebeurtenissen, zoals: ga ik verhuizen of ga ik een andere baan zoeken? Maar ook bij kleine gebeurtenissen bepaal jij je pad, zoals: ga ik naar een verjaardag, ga ik sporten, koop ik die broek, kies ik voor een avondje alleen, ga ik wat met een vriend doen en ga zo maar door. Een keuze maken klinkt zo makkelijk, maar dit is het vaak niet. Merk jij dat je hierin belemmerd wordt? Dan is het traject ‘Bewandel je eigen pad’ iets voor jou. 

Ik help je door handvatten te geven waarmee je jouw gevoelens en behoeftes leert kennen en hier naar te leven. Je leert je behoeftes uit te spreken. Zo kun je bewuste keuzes maken. Je voelt je hierdoor zekerder en prettiger. 

Traject Vind je balans

In het leven is het belangrijk om een juiste balans te vinden tussen werk, huishouden, vrienden, gezin en al het anderen wat je wil en/of moet doen. Je kan op een punt komen waarop je merkt dat de balans niet passend is bij wie je bent of wat je wilt. 

Merk jij dat je slecht in je energie zit? Dat je ‘s nachts wakker ligt door het piekeren over wat je moet of wilt doen? Heb je vaak het gevoel te veel hooi op je vork te nemen? Ervaar jij veel te moeten? Wil je te veel doen in te weinig tijd? Heb je lange lijstjes? Dan kan ik je helpen om de balans te vinden die bij jou past. Een passende balans zorgt er onder andere voor dat je meer energie hebt en je blijer wordt van dat wat je doet. 

Heb je interesse in het traject ‘Kom in je kracht’, ‘Bewandel je eigen pad’ of ‘Vind je balans’?

Neem dan via de mail of telefonisch contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  

Overige coachvragen

Ben je na het lezen van het aanbod over de life-coaching geïnteresseerd geraakt? Maar sluiten de beschreven trajecten niet aan bij je coachvraag? Neem dan gerust contact met mij op via de mail of telefonisch. Ik kan dan samen met jou kijken wat ‘je unieke ik’ voor jou kan betekenen.